woensdag 11 december 2013

Lekker even weg samen met uw hond….

Als hondenbezitter wilt u uw hond naar alle waarschijnlijkheid het liefst meenemen als u er even lekker een nachtje of weekendje tussenuit gaat. Maar, zoals u ongetwijfeld weet, honden zijn niet overal welkom. Op onderstaande adressen is uw ´huisgenoot’ net zo welkom als uzelf. Niet alleen leuk voor u, maar ook voor uw hond, die immers ook het liefst zijn vertrouwde baasjes bij zich heeft. Zo hebt u de mogelijkheid om eindelijk samen met uw hond die mooie, lekker lange wandelingen te maken waar u in de hectiek van alle dag wellicht te weinig tijd voor heeft.

   Rechthuis van Zouteveen, Schipluiden, ligt middenin het groene veenweidegebied van Midden Delfland, met de steden Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen en Delft aan de horizon en de leuke dorpjes Schipluiden, Maasland en ´t Woudt in de nabijheid.

Finnisterre, Saaxumhuizen, Groningen, ligt 7 km van de Waddenzee. Geniet hier van de prachtige wolkenluchten en de weidse vergezichten, de akkers met wisselende beplanting: wuivende graanvelden, kleurige aardappelpercelen, de "maren", voormalige zeearmen, die meanderen door het landschap waarlangs u heerlijk kunt wandelen. 

De Kleine Wierde, Westerwijtwerd, is een prachtig klein wierdedorp in Groningen. Westerwijtwerd ligt in een historische omgeving gekenmerkt door rust en ruimte. Overal in het landschap zijn de eeuwenoude sporen te vinden van oude rivierlopen en kustlijnen. In de omgeving vindt u mooie wierdedorpen als Huizinge, Stedum, Stitswerd en Toornwerd.

Lutje Lollum in Lutje Lollum, een buurtschap net buiten Franeker, één van de Friese Elf Steden met het beroemde Eise Eisinga Planetarium. Buiten en toch vlakbij de stad. Het Jabikspaad, onderdeel van het pelgrimspad naar Santiago de Compostela, loopt voor wandelaars door Franeker en voor fietsers zelfs door het buurtschap. 

Bedstede, Broek in Waterland, het schilderachtige dorpje vormt het hart van het Nationaal Landschap Laag-Holland en is daarmee een goed vertrekpunt voor verkenning van de natuur- en cultuurhistorie van het Waterlandse veenweidegebied. Er is een uitstekende busverbinding van en naar Amsterdam. In minder dan 15 minuten staat u op het Centraal Station.

Landgoed Vierendeel, Vrouwenpolder, het landgoed ligt op het eiland Walcheren. Het eiland waarvan Middelburg het natuurlijk centrum vormt heeft met zijn schilderachtige dorpjes, zijn afwisselend landschap van akkers en bossen, brede stranden en hoge duinen al sinds het begin van deze eeuw bezoekers in verrukking gebracht.  

De Hoge Peel, Heythuysen, "De Hoge Peel" ligt zo'n zes km buiten de bebouwde kom van Heythuysen, midden in de natuur. Er zijn vanuit de B & B enkele wandelroutes, variërend van 3 tot 14 km langs de vele verschillende landschaps elementen. In de omgeving liggen Weert en Roermond, iets verder weg het witte stadje Thorn. 

Landgoed Nederhoven, Beegden, Nederhoven is een landgoed van 9 ha aan de rand van het Maasdal tussen Horn en Thorn. Het kasteeltje, de -verbouwde- paardenstallen / het koetshuis, stallen en schuren van de boerderij liggen op een omgracht terrein. Het is een prima uitvalsbasis voor wandelingen over de Beegderhei en het Leudal of LAW Pelgrimspad.

De Paasloërhof, Paasloo, ligt vlakbij het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden en niet ver van pittoreske dorpen en stadjes als Giethoorn, Frederiksoord, Steenwijk, Blokzijl en Vollenhove. Voor wandelaars zijn er diverse rondwandelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten