zondag 28 april 2013

Bewondering en verwondering……. Museum Ton Schulten in Ootmarsum

Ieder woord voor het nieuwe museum van Ton Schulten is er eigenlijk één teveel. Natuurlijk wordt de nieuwe creatie van Ton en Ank overladen met superlatieven en wordt er geschreven over een kathedraal van licht en warmte of een tempel van kleuren. Allemaal waar en mooi gekozen, maar misschien past het om met bewondering en verwondering naar het nieuwe museum te kijken.Ton Schulten
Het nieuwe museum is de kroon op het levenswerk van Ton en Ank Schulten en ze werden door alle sprekers bewierookt en gecomplimenteerd. Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld knipte het blauw gele lint door en Professor en Priester Antoine Bodard zegende deze nieuwe parel voor Ootmarsum in. Met plechtige woorden “Gods heil is dit museum te beurt gevallen” liet de geestelijke de wijwaterkwast rijkelijk door het museum strijken.  Ton en Ank waren op dat moment intens gelukkig, want reken maar dat het de afgelopen jaren veel energie heeft gekost en niet alleen voor het echtpaar, maar voor alle medewerkers van kunstenaar Ton Schulten.

De vele honderden genodigden laafden zich vervolgens aan de kunstwerken, prezen de architectonische vondsten en zagen een sfeervol, kleurrijk en warm museum.  Er zijn kosten nog moeite gespaard om dit allemaal te realiseren. Redenen genoeg om met bewondering en verwondering een bezoek te brengen aan dit museum dat ongetwijfeld zorgt voor een magneetwerking om vele nieuwe bezoekers naar Ootmarsum te trekken. Het plein voor het museum is door de gemeente Dinkelland omgedoopt in het Ton Schulten plein. Benno Jansen en Erik Lammerink kregen uit handen van Ank en Ton de gouden schilderspalet voor hun geweldige inzet en Ton werd de nieuwe beschermheer van de harmonie Caecilia. Het werd een hele bijzondere dag, 25 april 2013. Ton Schulten vierde zijn 75everjaardag, maar in feite is het feest voor het hele stadje Ootmarsum. Bewondering voor en verwondering over alles wat deze kunstenaar voor de Siepelstad heeft betekend.


Eén van de kunstwerken in het museum van Ton Schulten in Ootmarsum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten