vrijdag 22 november 2013

Fenomenale klankkleuren in Abdijkerk van Thorn


In de verrassend heldere akoestiek van de Abdijkerk in Thorn vindt op zaterdag 7 en zondag 8 december een reeks van bijzondere muziekoptredens plaats. Zaterdagavond treedt het gerenommeerde kamerkoor  Studium Chorale op met een repertoire uit de Russisch orthodoxe Advents- en kerstmuziek. De muzikale leiding is in handen van de Oekraïense dirigent  Alexander Vatsek, die geldt als een internationale autoriteit op het gebied van de Oost-Europese vocale muziek. En zondag kan de bezoeker vanaf 13.00 uur vrij binnenlopen en genieten van een gevarieerde reeks ensembles onder de naam Abdijconcertino’s.

Concert in de Abdijkerk van Thorn

De concerten vormen een onderdeel van de Kerstfestiviteiten die de bevolking van het historische witte stadje Thorn op die dagen organiseert. Het is de bedoeling de bezoekers 
helemaal onder te dompelen in een traditionele, romantische kerstsfeer. Zij beleven een onvergetelijke Kerst met veel kunst, concerten, toneel, natuurlijk een grote Kerstmarkt, spectaculaire lichtprojecties van oude Italiaanse fresco’s op witte gevels en nog veel meer. Zoals een interessante expositie van Kerststallen uit alle delen van de wereld, maar ook een roofvogelshow en een boomzager, om maar eens wat te noemen. Op vele plekken in de historische kern zijn er verrassende optredens en presentaties.

Kerstmarkt in Thorn


Aanvang: 20:00 uur
Entree: 10 euro. (Nadere info over verkoop: www.kerstmarktthorn.nl)
Voorverkoop :   VVV Thorn Wijngaard 8 of
                         www.webshopvvvmiddenlimburg.nl  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten