donderdag 14 februari 2013

Waddenwandelen: wandelen langs en over het wad

Het is het grootste wandelnetwerk van Nederland: Waddenwandelen. Het netwerk bestaat uit zo’n 1200 kilometer aan wandelroutes in Groningen, Friesland, Noord-Holland en de eilanden. Over strand en dijken, langs zeekust, hoogland, door wierdenland, bos en duinen en koolzaadvelden en graanakkers.


Waddenwandelen is er voor alle wandelaars. Of u nu van een ommetje houdt of van lange afstanden, van een middagje op pad of meerdaagse tochten, met Waddenwandelen stelt u zelf uw route samen en kiest u de wandeling die bij u past. Op de website van Waddenwandelen vindt u onder dagwandelingen een aantal routes die door kenners van de regio zijn uitgezet. Deze routes zijn rond de twintig kilometer lang en voeren langs de mooiste plekjes in het waddengebied.

Historische wandelpaden

Waddenwandelen loopt waar mogelijk over historische paden.  Jaagpaden, school- en kerkpaden, schouw- en kwelderpaden, oude handels- en pelgrimsroutes en slapende binnendijken. In Groningen en Noord-Holland maken ook boerenlandpaden deel uit van het netwerk.

Waddenwandelen is een project van Landschapsbeheer Groningen en Friesland en Landschap Noord-Holland. ANWB en Wandelnet zijn vaste partners.

Kijk op de website van Waddenwandelen voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten