woensdag 14 november 2012

Nieuw wandelnetwerk Zeeuws-Vlaanderen geopend

In Zeeuws-Vlaanderen is een nieuw wandelnetwerk geopend. Van de in totaal 350 kilometer gaat 100 kilometer over onverharde paden en zo’n 15 kilometer over boerenlandpaden.

De paden in het westen van Zeeuws-Vlaanderen volgen onder meer de smokkelroutes voor boter en sigaretten. Wandelaars kunnen hun eigen route samenstellen via de knooppunten, waarbij het netwerk langs twee kanten is bewegwijzerd. De kaart van het netwerk is ook te koop via de website.

Een landje apart, wordt West Zeeuws-Vlaanderen wel genoemd. Het is een harmonieus land van contrasten. Strijd en vrede: Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) werd er hier hevig strijd gevoerd. Nu liggen de Staats-Spaanse forten en verdedigingslinies er vredig en groen bij. Grenzeloze grenzen: Er loopt een staatsgrens met België maar die opent eigenlijk alleen maar mogelijkheden. Je kunt je wandeltocht eenvoudig in het buitenland voortzetten.

West Zeeuws-Vlaanderen combineert het Bourgondische van Vlaanderen met het eigengereide van Zeeland. Je vindt veel gezelligheid in de stadjes waarmee de streek bezaaid is. Maar je vindt hier ook rust, een prachtig cultuurhistorisch landschap, weidse stranden en stilte. Dit afwisselende gebied herbergt talloze verrassingen en mooie landschappen die erop wachten ontdekt te worden met behulp van deze wandelkaart.

Voor de Pronkkamers in Zeeland, zie de website van de Pronkkamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten